Rens af dine solceller

Solcellevask er meget vigtig

Du har måske ikke tænkt over det, men solceller bør jævnligt blive vasket, for at opnå optimal ydeevne. Hermed producerer dit solcelleanlæg altså mere strøm, nu renere det er. I modsætning til vinduer er solceller ofte placeret med en vinkel, der gør dem mere udsatte for at opsamle støv i form af blandt andet pollen og snavs.

Dette kan gennem tiden samle sig i et tykt lag, der gør det svært for solstrålerne at trænge igennem, og umuligt for anlægget at opsamle. Hermed er det meget godt givet ud, at investere i solcellevask en gang imellem. 

Hvornår bør man rengøre sine solceller?

Vi anbefaler at få vasket solcellepaneler i foråret, så de er klar før solen for alvor træder frem i sin styrke hen mod sommeren. Når vi nærmer os sensommeren, kan det være en god idé, at give dem en ekstra tur, da en del pollen vil være at finde på panelerne omkring denne tid.

Når solen skinner, varmer det panelerne meget op, hvilket skaber en høj spænding i glasset, der gør dem mere skrøbelige. Derfor bør du vente med at få dem vasket til en overskyet dag, så de ikke går i stykker. Det kan også være god timing, hvis du ved at panelerne er i skygge på et bestemt tidspunkt af dagen, eller generelt bare tidligt om morgenen eller hen på aftenen, hvor de ikke er lige så varme

Vask af solceller med professionel hjælp

For mange kan det virke som en helt uoverskuelig opgave at skulle rengøre sine solceller. For det første er de ofte placeret på husets tag eller andre høje steder, der er svære at komme til. Dernæst kan der som privatperson opstå meget bøvl med at skulle finde de rigtige midler og udstyr til at klare opgaven.

Heldigvis for dem, findes der en langt nemmere måde, at få vasket sine solceller på: Vi klarer den for jer! Når du sætter en professionel på opgaven, er du sikret, at hverken dig eller panelerne kommer til skade under processen. 

Så tøv ikke med at kontakte VinduespudseREN – vi er eksperter i vask af solceller.

Få et tilbud indenfor 30 minutter

Hverdage mellem 7:30-18:00

Du kan også ringe til os på telefon +45 29 74 86 60